Blog

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
AI Influencerji prihodnost marketinga

Umetna inteligenca ima potencial, da revolucionira svet marketinga in popolnoma spremeni interakcijo med blagovnimi znamkami in kupci.

Trenutno smo priča dobi vplivnežev AI. Toda kaj to pomeni z vidika spletnega oglaševanja, pridobivanja strank in ustvarjanja vsebin? V tem zapisu boste izvedeli, kako bodo vplivneži AI oblikovali trženje v bližnji prihodnosti. Navdušite se nad izjemnimi vpogledi, novimi strategijami in inovativnimi idejami! Odkrijte najnovejši razvoj v trženju: kako vplivneži z umetno inteligenco oblikujejo prihodnost trženja.

 

Vplivnost družbenih medijev in trženje vplivnežev

Družbeni mediji so jih polni: Vplivneži. Vplivneži so ljudje, ki imajo veliko sledilcev na družbenih omrežjih in tako lahko vplivajo na svoje oboževalce. Številna podjetja uporabljajo vplivni marketing za trženje izdelkov in storitev svoji ciljni publiki.

Eden od razlogov za rast vplivnega marketinga je naraščajoče število uporabnikov družbenih medijev. Po podatkih Statista je število globalnih uporabnikov interneta ocenjeno že na 4,9 milijarde ljudi. Tudi v Nemčiji je v zadnjih letih močno naraslo število uporabnikov družbenih omrežij. Leta 2018 jih je bilo že 32 milijonov, leta 2019 pa 34 milijonov ljudi. Številke kažejo, da je vse več ljudi aktivnih na družbenih omrežjih in tako postajajo zanimivi tudi kot potencialne stranke za podjetja.

Naraščajoče število uporabnikov družbenih omrežij in spreminjajoč se način uporabe omrežij sta pozitivna pokazatelja za nadaljnjo rast vplivnega marketinga. Vendar pa obstajajo tudi pomisleki glede prihodnosti trženja vplivnežev. Obstajajo na primer glasovi, ki dvomijo, ali se bo rast trga nadaljevala. Trdijo, da je vplivno trženje že doseglo svojo točko nasičenosti in ne bo doseglo nobenih nadaljnjih stopenj rasti.

 

Kaj je AI Influencer?

AI vplivneži so virtualni liki, ustvarjeni s pomočjo AI (umetne inteligence). To je lahko mešanica generatorja vsebin z umetno inteligenco za besedila in programske opreme za ustvarjanje slik z umetno inteligenco. Vplivneže z umetno inteligenco lahko najdete na platformah družbenih medijev in zagovarjajo določeno temo ali blagovno znamko.

Vplivneži z umetno inteligenco lahko dosežejo ogromen doseg in tako imajo potencial, da dosežejo veliko število ljudi. Zaradi tega so dragoceno orodje za podjetja, ki želijo promovirati svoje izdelke in storitve. Poleg tega jih lahko za razliko od tradicionalnih vplivnežev na družbenih omrežjih popolnoma nadzoruje zadevno podjetje z manj dodatnih stroškov.

Čeprav AI vplivneži še niso preveč razširjeni, strokovnjaki v tej tehnologiji vidijo velik potencial za prihodnost spletnega trženja. Podjetja bodo lahko s pomočjo AI vplivnežev kmalu še učinkoviteje producirala vsebino in kreativno predstavljala svojo blagovno znamko. Poleg tega vplivneži AI podjetju omogočajo, da zgradi interaktivno spletno skupnost. Vplivneži z umetno inteligenco imajo tudi potencial, da zagotovijo revolucionarne rezultate v smislu ustvarjanja potencialnih strank in tako znatno povečajo donosnost naložbe za podjetja.

 

Primeri uspešnih vplivnežev AI

Čeprav vplivneži AI še niso preveč razširjeni, obstajajo zgodbe o uspehu, ki kažejo potencial te industrije:

 

Kiona Flash

Kiona Flash AI influencer

Kiona Flash je prvi nemški AI Influencer. Je produkt skupnosti neuroflash, njene slike in vsebino pa je v celoti ustvarila umetna inteligenca neuroflash. Kiona je trenutno na Instagramu, kjer deli svoje izkušnje in zgodbe.

Uporabnike vabi, da se ji pridružijo na njenih avanturah kot virtualna oseba v resničnem svetu. Še vedno je na samem začetku svoje poti. Kljub temu Kiona's Following že vztrajno raste.

 

Lil Miquela

Lil Miquela - AI influencer

Verjetno ena najbolj znanih vplivnežev AI je Miquela Sousa alias Lil Miquela, 18-letna šolarka. Račun je leta 2016 ustanovil skrivnostni startup iz LA, imenovan Brud. V manj kot letu dni je Miquela pridobila na tisoče novih sledilcev.

Kar zadeva vplivno trženje, je najpogosteje uporabljen CGI avatar za glavne blagovne znamke po vsem svetu. Bila je prva virtualna vplivnica, ki je delala oglaševalske akcije, upodobljene s CGI, kjer je pozirala kot digitalni supermodel s pravimi supermodeli. Tako je že prevzela Pradin račun na Instagramu in bila predstavljena v številkah Voguea in V.

 

Bermudi

 Bermudi - AI influencer

Bermuda je bila objavljena 15. decembra 2016. Tako kot Lil Miquela in je tudi kreacija Bruda. Osredotoča se predvsem na svet glasbe. Vendar pa je v resnici na osebni misiji spremeniti svet z navdihovanjem podjetnikov, da sledijo svojim sanjam na stičišču lepote in tehnologije. Prav tako spodbuja ženske, naj preživijo svoj čas v robotiki in inženiringu, da bi sledile karieri tako kot moški. Zastopa jo podjetje za odnose z javnostmi Huxley, vlagajo pa Spark Capital, M Ventures, Sequoia Capital, Chris Williams, BoxGroup, Founders Fund in WME.

 

Lil Wavi

Lil Wavi - AI influencer

Lil Wavi je še en relevanten "lažni" vplivnež AI, ki je od 30. marca 2018 zaslovel na Instagramu. Znan je tudi po svojem YouTube kanalu, kjer objavlja večino svojih vsebin. Lil Wavija je leta 2016 ustvaril Waviboy, futuristična blagovna znamka uličnih oblačil, ki jo je ustanovila Emily Groom.

 

Shudu

Shudu - AI influencer

Shudu je Južnoafričanka in prvi digitalni supermodel na svetu. Je stvaritev fotografa Camerona-Jamesa Wilsona. Postala je zelo znana, ko je Rihannina znamka “Fenty Beauty” objavila sliko Shudu, ki nosi eno od šmink njene znamke. Trenutno Shudu zagotavlja finančne storitve za velike modne znamke, kot je Balmain.

 

Kako lahko podjetja uporabljajo vplivneže AI?

Kot lahko vidite, že obstajjo primeri uspešnih AI vplivnežev. Uporaba AI Influencers je lahko odlična priložnost za podjetja, da predstavijo svojo blagovno znamko in pritegnejo nove stranke. Vendar je pomembno, da podjetja sprejmejo prave korake, da zagotovijo njihovo učinkovito in etično uporabo. Tukaj imamo nekaj predlogov za podjetja, ki želijo uporabljati vplivneže AI:

  • Ustvarite ciljno občinstvo: Preden začnete s trženjem vplivnežev z umetno inteligenco, se prepričajte, kdo je vaše ciljno občinstvo. Jasno določite svoje občinstvo in identificirajte ustrezne deležnike. To vam bo pomagalo pri odločitvi o pravem vplivnežu AI za vaš projekt.
  • Izberite pravi vplivni lik: z AI Influencerjem vaša ustvarjalnost ni meja. Ustvarite lahko poljubne znake s poljubnimi atributi. Prepričajte se, da vaš AI Influencer dobro predstavlja vaše podjetje in ustreza vaši blagovni znamki. Znak mora odražati blagovno znamko ali izdelek podjetja.
  • Ustvarite kampanjo: ustvarite kampanjo s ciljem pritegniti pozornost občinstva na vaš izdelek ali storitev. To je mogoče storiti prek družbenih medijev ali drugih digitalnih platform. Prepričajte se, da je vsebina vašega vplivalca z umetno inteligenco usklajena s podobo podjetja in dodaja vrednost.
  • Analiza in optimizacija: redno preverjajte, kako dobro vam vaš AI Influencer pomaga pri doseganju vaših ciljev. Izmerite uspešnost glede na KPI-je, kot sta doseg in angažiranost, ter prilagodite oglaševalsko akcijo na podlagi teh podatkov. Na ta način si lahko podjetja zagotovijo uspešno trženje.

Z uporabo vplivnežev AI lahko podjetja izboljšajo svoje trženje in dosežejo nove skupine strank. Z upoštevanjem teh korakov lahko podjetja zagotovijo, da učinkovito dosežejo svoje ciljno občinstvo in dobijo največjo vrednost od uporabe vplivnežev z umetno inteligenco.

 

Prednosti uporabe vplivnežev AI v marketinških kampanjah

Vse več podjetij se zaveda prednosti uporabe AI vplivnežev v svojih marketinških kampanjah. Vplivneži z umetno inteligenco lahko dosežejo veliko ciljno publiko in naredijo kampanje učinkovitejše. Z uporabo umetne inteligence lahko podjetja tudi izboljšajo interakcijo s svojimi strankami in tako okrepijo zvestobo strank .

Poleg tega je uporaba vplivnežev AI v marketinških kampanjah precej cenejša kot resnični vplivneži. Tako lahko podjetja bistveno zmanjšajo svoje proračune, saj so ti programi veliko cenejši od človeških "strokovnjakov". Poleg tega omogočajo veliko večjo hitrost ustvarjanja novih vsebin, saj lahko ti programi delujejo 24 ur na dan.

Navsezadnje so vplivneži AI zelo prilagodljivi in ​​vsestranski. Po eni strani je mogoče vsebino in sporočila prenašati kamor koli – bodisi v videih, slikah ali besedilu. Po drugi strani pa so AI vplivneži zelo prilagodljivi in ​​lahko tako bolj specifično in bolje predstavljajo blagovno znamko.

 

Zaključek: Ali bodo vplivneži AI definirali prihodnost trženja?

Vplivneži z umetno inteligenco so nova vrsta spletnih osebnosti, ki uporabljajo tehnologijo umetne inteligence za širjenje svojih sporočil in promocijo blagovne znamke ali podjetja. Videli smo, da so AI Influencers močna in vsestranska rešitev za prihodnost trženja. Na splošno ima uporaba AI Influencers številne prednosti za podjetja: od učinkovitosti do razširljivosti do doseganja boljših rezultatov.

Čeprav vplivneži z umetno inteligenco trenutno še niso tako razširjeni kot druge vrste orodij za spletno trženje, vse kaže, da bodo vplivneži z umetno inteligenco v prihodnosti igrali pomembno vlogo pri razvoju novih marketinških strategij. Zato se podjetjem vsekakor splača začeti že danes in izkoristiti to tehnologijo.

 

 

 


Stopite v kontakt z nami:

icon mail  ads@googlemarketing.si

icon mail  info@ultimoimperio.com

Telefonski kontakt  041 512 565Kontaktirajte nas preko Skype aplikacije 24/7:

logo skype


 

info

Articles View Hits
1540493