Blog

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Prednosti PPC oglaševanja

Oglaševanje PPC ima številne prepričljive prednosti. Ne glede na to, ali poskušate svojega šefa ali stranko prepričati o vrednosti programa Google Ads (ali Microsoft Ads), je treba podati prepričljiv primer.

PPC (Pay Per Click ali plačilo na klik) oglaševanje lahko močno – in pozitivno vpliva na večino podjetij in blagovnih znamk. Če se ne ukvarjate s trženjem PPC, verjetno izgubljate dragocen promet in prihodek. Potrebujete utemeljitev za oglaševanje PPC? Tukaj je samo nekaj močnih prednosti PPC oglaševanja.

 

PPC oglaševanje pripomore k doseganju poslovnih ciljev

To je pogosto najprepričljivejši razlog za uporabo oglaševanja PPC. Lahko pomaga doseči veliko število poslovnih in trženjskih ciljev. Ti cilji segajo od izpostavljenosti blagovne znamke na visoki ravni in miselnega vodstva do oddaje vročih potencialnih strank ali prodaje v e-trgovini.

Slediti je mogoče skoraj vsaki vrsti cilja konverzije. PPC je močno orodje za uskladitev gonilnikov prometa na spletnem mestu s končnimi cilji.

V dobi vsebinskega trženja in miselnega vodstva, lahko PPC spodbuja sredino negovanja in služenja sredini toka s prenosi oglaševalske vsebine, iskanjem prijav na glasilo in ponudb, prijav na tekmovanja in spodbujanja prenosov aplikacij.

PPC lahko podpira številne dele prodajnega lijaka in pot, ki jo vaši potencialni kupci uberejo od zavedanja do tega, da postanejo stranka. Ne glede na nabor opredeljenih ciljev je PPC kampanje mogoče učinkovito vzpostaviti. Natančni cilji, ciljanje in zanesljivi podatki za poročanje omogočajo, da je za mnoge zelo uspešno in da je enostavno vedeti, ali deluje ali ne.

 

Natančne meritve in sledljivost

Glavna prednost PPC oglaševanja, ki poteka na platformi Google Ads ali Microsoft Advertising, je, da ga je enostavno izmeriti in slediti. Preprosto uporabite orodje Google Ads v kombinaciji s storitvijo Google Analytics GA4. Videli boste podrobnosti o uspešnosti na visoki ravni, vključno s prikazi, kliki in konverzijami (na podlagi opredeljenih poslovnih ciljev). V vaši uspešnosti PPC ni nobene skrivnosti.

Statistični podatki so na voljo in kažejo, kako uspešne so vaše oglaševalske akcije ter kakšen promet in rezultate prinašajo za vaš proračun. Pri drugih klasičnih oglaševalskih in trženjskih kanalih slika ni tako jasna, da bi lahko proračun pripisoval neposrednim rezultatom.

Ko pošljete svoj promet PPC na namenske ciljne strani in mu sledite do konverzije z uporabo Google Analytics, lahko vidite, kaj ste porabili in kaj je to prineslo v smislu vaših končnih ciljev. Takšni prodaji ne more pripisati noben oglas za TV, Radio, pano ali revijo. Poleg tega lahko storite več s sledenjem klicev in izolirate svoja prizadevanja za PPC bolj kot pri SEO, in številna druga tržna prizadevanja, saj so klici lahko velika slepa točka.

 

Hitri rezultati

Tudi če desetletje zaostajate za svojimi konkurenti pri skoku v trženje PPC, lahko z malo optimizacije hitro začnete delovati. To je pogosto v velikem nasprotju z začetkom prizadevanj za SEO, ki pogosto zahtevajo veliko časa in pozornosti, da dobimo enako pozicioniranje in promet, kot ga ponuja Google Ads in Microsoft Adv. v nekaj minutah po zagonu.

V primerjavi z drugimi kanali, kot so e-pošta in družabna omrežja, imate prednost, da ciljate na ljudi, ki se še ne zavedajo vaše blagovne znamke. Niste omejeni na svoje obstoječe sledilce ali sezname strank. PPC vam omogoča hitro ustvarjanje široke mreže za iskanje novih možnosti in strank.

Poleg tega je večina dela opravljenega znotraj oglaševalske platforme PPC – od raziskav do oblikovanja kampanje do pisanja oglasov. Hitro lahko začnete delovati brez velike udeležbe razvojnih ekip, razen pri pomoči nastavitve sledenja konverzij in želenih ciljnih strani.

 

Popoln nadzor nad kampanjo

Čeprav obstaja več odtenkov glede privzetih nastavitev oglaševalske akcije, imate na koncu vi nadzor nad širokim naborom možnosti za doseganje potencialnih strank. To se začne s ključnimi besedami ali umestitvami, na katere ciljate, in s tem, kako omejevalni želite biti.

Če želite začeti z majhnim proračunom, imate tudi veliko prilagodljivosti proračuna. Nastavite lahko svoj proračun za oglase in ponudbe ter izberete, kaj ste pripravljeni porabiti (čeprav morate v večini primerov plačati vsaj blizu tržne cene). Če opazite pozitivne rezultate, jih lahko takoj povečate. In če si želite vzeti odmor, lahko vedno ustavite porabo za oglase. To je težko doseči z drugimi tekočimi trženjskimi kampanjami, kar vam daje prednost in prilagodljivost proračuna za hitro premikanje, ko je to potrebno ali želeno.

Google Ads in vključeni algoritem imata zadnjo besedo o tem, kje bodo vaši oglasi postavljeni in koliko boste porabili v primerjavi s konkurenti. Uskladitev ustreznosti med vašimi ciljnimi stranmi ter ključnimi besedami in besedilom oglasa vam lahko škodi ali vam pomaga.

Dobra novica je, da imate fleksibilnost za hitro urejanje in optimizacijo, medtem ko se vaši oglasi prikazujejo, ter vsak dan preizkušate nove teste. Pri drugih medijih ni dolgega cikla od urejanja do uvajanja, in če oglas ni dober, ga lahko odstranite, ne da bi ga bilo treba pustiti, da zaključi sklenjeni medijski cikel. Ne glede na to, ali imate cilj za količino potencialnih strank, cilj ROAS, cilj porabe ali druge posebne cilje, jih lahko dosežete in jim sledite s podatki, ki so novi v enem dnevu.

 

Dobro deluje z drugimi tržnimi kanali

Vsebinsko trženje je prevzelo svet digitalnega trženja, vsebinski načrti in koledarji pa so zdaj običajni v večini podjetij. Z naložbo v ustvarjanje izvirne in edinstvene vsebine za podporo nakupovalnega cikla strank in vzpostavitev pozicioniranja miselnega vodilnega, je Google Ads motor, ki lahko obiskovalce hitreje pripelje do vsebine in izboljša donosnost naložbe v vsebino.

PPC in SEO dobro delujeta skupaj, saj so vtisi in priložnosti za promet pogosto za isto občinstvo – ljudi, ki uporabljajo Google za iskanje informacij, storitev ali izdelkov. Podatki o uspešnosti prikazov, klikov in konverzij iz programa Google Ads lahko zagotovijo odličen vpogled in usmeritev na podlagi ključne besede za ključno besedo za določanje prednostnih prizadevanj SEO.

Po drugi strani pa lahko podatki o uspešnosti organskega prometa in strategija SEO prav tako svetujejo PPC, če so na voljo. Vse to pomaga pri usklajevanju z vsebinskim trženjem in zagotavlja, da se doseže učinkovitost in da končni cilji podjetja niso ločeni.

Ponovno trženje (Re-Marketing) v programu Google Ads je odlična možnost, da obiskovalce spletnega mesta pritegnete, ne glede na to, kako so našli vaše spletno mesto. Oglasi za ponovno trženje se prikazujejo ljudem, ki so obiskali in zapustili vaše spletno mesto, in temeljijo na določenih pravilih ali ciljnih skupinah, ki jih izberete. Če nič drugega, je ponovno trženje lahko odličen kraj za začetek izvajanja PPC kampanj, poleg tega pa je cenejše in nižje v lijaku kot koraki iskanja in ozaveščanja blagovne znamke, vezane na oglase.

Obstajajo tudi drugi primeri, ko lahko PPC pomaga zagotoviti podatke ali alternativo tradicionalnim dejavnostim neposrednega trženja. PPC lahko tudi neposredno primerjamo s tradicionalno pošto s stroški na prikaz in konverzijo. Če se lahko oddaljite od dražjega tradicionalnega trženja na metode, ki zagotavljajo podatke v realnem času in imajo boljše sledenje, je to lahko velika zmaga.

 

Neverjetne možnosti ciljanja

Številni oglaševalci uporabljajo večplasten pristop v programu Google Ads, da preizkusijo in zagotovijo popolno pokritost v omrežjih in vrstah ciljanja, ki lahko povečajo izpostavljenost blagovne znamke. To sega od ciljanja na ključne besede prek besedilnih oglasov do prikazovanja oglasov prek ponovnega trženja na podlagi njihovega preteklega vedenja ali osredotočanja na določeno demografsko kategorijo ciljne skupine v prikaznem omrežju.

S preizkušanjem mešanice lahko zagotovite, da se izkoristi celoten obseg programa Google Ads in da dobite čim več prikazov, hkrati pa ostanete usmerjeni na osebe v vaši bodoči ciljni skupini. Če se vrnemo k pogovoru o poslovnih ciljih, lahko tudi vidite, kaj je najbolj učinkovito, in določite pričakovanja glede tolerance za ceno na klik in ceno na nakup, da primerjate različne metode ciljanja med seboj.

Konec koncev je največja prednost možnosti ciljanja PPC, ki so na voljo, ta, da lahko dosežete ljudi, ki še niso v vaši ciljni skupini, kot tudi tiste, ki so bili izpostavljeni vaši blagovni znamki. Imate veliko možnosti za to, kako široko mrežo želite oddati.

 

Ogromna količina podatkov trženja

Čeprav je v programu Google Ads neposredno in Microsoft Adv. na voljo veliko podatkov in informacij o uspešnosti, vrednost pridobljenih informacij presega samo uspešnost PPC. Podatke o prikazih, klikih in konverzijah za vsako ključno besedo lahko uporabite za svetovanje o strategiji SEO in prizadevanjih za trženje vsebine.

Poleg tega lahko uporabite vgrajena orodja za načrtovanje ključnih besed in načrtovalnika prikaznih oglasov, da ugotovite, kje je vaše občinstvo. Z orodji tretjih oseb, kot so SpyFu, KeywordSpy in iSpionage, lahko navzkrižno primerjate, kje je vaša konkurenca, da ustvarite trden profil, s čim se soočate in kakšen tržni delež lahko pridobite. Poleg tega si lahko še vedno ročno ogledate rezultate iskanja in pridobite vpogled v to, kaj bo iskalec videl.

 

Povzetek

PPC oglaševanje se je izkazalo za zanesljiv in donosen kanal za številne B2B, B2C, neprofitne organizacije in druga mala in velika podjetja ter posameznike, ki iščejo hiter in kakovosten promet in konverzije.

Glede na vse prednosti, ki jih ponuja PPC, je malo tveganja, če ga preizkusite, da vidite, kam lahko premakne iglo in pridobi veliko dragocenih podatkov, ki bodo obveščali vaša druga prizadevanja za trženje in optimizacijo.

 

Če se odločate za PPC oglaševanje in ne veste kako začeti pokličite!

 


Stopite v kontakt z nami:

icon mail  ads@googlemarketing.si

icon mail  info@ultimoimperio.com

Telefonski kontakt  041 512 565Kontaktirajte nas preko Skype aplikacije 24/7:

logo skype


 

info

Articles View Hits
1540493