Blog

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
P-Max kanibalizira moje iskanje blagovnih znamk

Oglaševalske akcije za maksimalno uspešnost imajo velik doseg. Zaradi tega so zelo močne, vendar povzročajo tudi motnje v drugih oglaševalskih akcijah v vašem računu Google Ads.

google performance max campaigns impact

Tabela prikazuje, katera oglaševalska akcija bo sodelovala na dražbi, če imate v svojem računu obe oglaševalski akciji. Če v tretjem stolpcu piše Performance Max, je povsem jasno, kaj se bo zgodilo. Največja uspešnost bo prikazana, vaše obstoječe oglaševalske akcije pa ne . Toda v vseh drugih primerih je veliko težje napovedati, kaj se bo zgodilo.

Oglejmo si podrobneje konkreten primer: imate oglaševalsko akcijo z oglasi v iskalnem omrežju skupaj z oglaševalsko akcijo za maksimalno uspešnost.

Katera kampanja bo prevladala?

To je odvisno od treh posebnih dejavnikov:

  1. Ključne besede v vaših oglaševalskih akcijah v iskalnem omrežju
  2. uvrstitev oglasa
  3. Negativne ključne besede

Oglejmo si te 3 dejavnike podrobneje.

1 – Ključne besede v vaših iskalnih akcijah

Če imate v vaši oglaševalski akciji določeno ključno besedo, ki jo oseba išče, se bo prikazala vaša oglaševalska akcija v iskalnem omrežju.

To nima nobene zveze z vrstami ujemanja ključnih besed, temveč z dejansko poizvedbo »ujema se«.

To je nekoliko zapleteno, zato je tukaj primer.

Predstavljajte si, da nekdo išče »canada goose crofton jakna«.

V iskalni akciji z blagovno znamko imate naslednje ključne besede:

 

  • “canada goose”
  • “canada goose crofton”
  • [canada goose crofton]
  • “canada goose jacket”
  • [canada goose jacket]

 

Ker se nobena od vaših ključnih besed ne »natančno ujema« z iskalnim izrazom, bo prikazana oglaševalska akcija z višjo uvrstitvijo oglasa (glejte naslednji razdelek).

Če se želite prepričati, da bo iskalna akcija z blagovno znamko prikazala ta oglas, morate dodati ključno besedo »canada goose crofton jacket« kot frazo ali natančno ujemanje.

Večja posledica tega je, da potrebujete več ključnih besed v svojih oglaševalskih akcijah. Ravno takrat, ko si algoritmi prizadevajo za manj ključnih besed s širšimi vrstami ujemanja ...

 

2 – Uvrstitev oglasa

Torej, če poizvedba, ki se natančno ujema , ni del obstoječe oglaševalske akcije v iskalnem omrežju, bo prevladala tista z višjo uvrstitvijo oglasa.

Kratek opomnik: Ad Rank = max CPC bid * quality score

Za oglaševalsko akcijo v iskalnem omrežju je to precej enostavno ugotoviti.

Če želimo boljšo uvrstitev oglasa, morate:

  1. Zvišajte najvišje ponudbe za CPC ali v primeru samodejnega ponujanja nižji cilj.
  2. Izboljšajte oceno kakovosti (CTR!!)

Toda pri maksimalni uspešnosti nimate pojma o ponudbah ALI ocenah kakovosti. Razdelitev skupin sredstev in dodajanje boljših sredstev MORDA pomaga, a ker ni poročil, ne veste. Najbolje je torej, da trdo delate na obstoječih oglaševalskih akcijah v iskalnem omrežju in upate, da bo uvrstitev oglasa dovolj visoka

 

3 – Negativne ključne besede

Če se ne želite zanašati na »ujemajoče se« ključne besede ali uvrstitev oglasa, lahko vzamete stvari v svoje roke z izključitvami blagovnih znamk.

Ta nova funkcija vam omogoča, da izberete določene blagovne znamke, za katere ne želite, da se prikazuje vaša kampanja pMax.

Izključitve blagovnih znamk so podobne negativnim ključnim besedam, vendar je največja razlika v tem, da »blagovna znamka« znotraj Google Ads zajema tudi povezane iskalne izraze in napačno črkovane besede.

Pomembno: tu gledamo iskanje po blagovni znamki, vendar če dodate svojo blagovno znamko kot izključitev blagovne znamke v oglaševalskih akcijah pMax, bo to tudi preprečilo, da bi se vaši izdelki prikazovali kot oglasi za Nakupovanje.

Za ciljanje na te poizvedbe boste torej potrebovali standardno oglaševalsko akcijo za Nakupovanje!

To je kratek povzetek tega, kako Performance Max "maksimalna uspešnost" vpliva na druge vrste oglaševalskih akcij v vašem računu Google Ads.

Boljše razumevanje, zakaj se bo prikazala ena oglaševalska akcija in ne druga, vam lahko pomaga izboljšati splošno strukturo računa.

 Stopite v kontakt z nami:


icon mail  ads@googlemarketing.si

icon mail  info@ultimoimperio.com

Telefonski kontakt  041 512 565Kontaktirajte nas preko Skype aplikacije

logo skype


 

info

Articles View Hits
1540493