Blog
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Črni petek in kibernetski ponedeljek

BFCM je akronim, ki združuje imena dveh glavnih nakupovalnih dni: črni petek in kibernetski ponedeljek.

Ta dinamični duo označuje začetek praznične nakupovalne sezone, privablja tako kupce v trgovine kot nakupovalce v spletne trgovine z neprekosljivimi ponudbami in prihranki. 


Kaj sta črni petek in kibernetski ponedeljek?

Črni petek, kibernetski ponedeljek (BFCM) je najpomembnejše nakupovalno obdobje od petka do ponedeljka. Letos je BFCM od 24. novembra do 27. novembra. Ta neformalni dogodek je postal priljubljen okrog šestdesetih let 20. stoletja, ko je obeležil začetek ameriške božične nakupovalne sezone, saj so ljudje preskočili delo, da bi šli v trgovine. Vendar pa so trgovine na drobno sprejele to tradicijo v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so začele opažati finančne koristi od tega letnega nakupovalnega pohoda. Ta nakupovalni praznik se je rodil v Združenih državah Amerike, vendar se je hitro razširil v različne dele sveta, zlasti v državah, kot sta Združeno kraljestvo, Avstralija in države evropske skupnosti.

Kibernetski ponedeljek je bil uveden pozneje leta 2005, ob pojavu spletnega nakupovanja, za promocijo e-trgovine med lovci na črni petek. Trenutno je spletno nakupovanje uspešnejše od maloprodajnih trgovin, pri čemer prodajne številke e-trgovine presegajo maloprodajne nakupe.

Toda morda se sprašujete, kaj je tako posebnega na tem razprodajnem vikendu? Naj ponazorimo njegovo priljubljenost. Tukaj je trgovina, ki se odpre ob 4. uri zjutraj za črni petek:

Ker je črni petek letna razprodaja, ki se zelo trži kot največja razprodaja sezone, kupci nestrpno iščejo najboljše ponudbe za izdelke od mode in ličil do pohištva in celo televizorjev z ravnim zaslonom. Poleg tega maloprodajne trgovine in trgovine z e-trgovino znižajo svoje cene do 60 % , da bi pritegnile kupce. Ti občutni popusti so celo spodbudili nasilje med kupci v trgovinah.

Zdaj pa najbolj kritičen del – načrtovanje razprodaje na črni petek.

 

Kako začeti z načrtovanjem črnega petka

Ne glede na to, ali ste majhna trgovina ali veliko podjetje, je črni petek vaša priložnost, da pritegnete več pozornosti, pridobite nove obiskovalce v svojo trgovino, povečate število nakupov, vrnete stranke k nakupovanju pri vas in zaslužite več. To je koristno za trgovine, ki šele začenjajo, saj sezona razprodaj poveča prodajo in jim pomaga povečati bazo strank.

Morda bi morali razmisliti tudi o ustvarjanju spletnega kataloga, saj je to odličen način za podjetja, da dosežejo več strank in povečajo svojo prodajo. Digitalne kataloge je za podjetja lažje in stroškovno učinkovitejše ustvariti kot fizične kataloge, kar zmanjša stroške proizvodnje in distribucije. Poleg tega izdelajte/ ustvarite digitalni katalog, da bodo stranke lažje videle vašo razprodajo, kar bo podjetju omogočilo močan doseg po vsem svetu. Vključujejo lahko tudi interaktivne funkcije, kot so ocene izdelkov, video vsebine in podrobne informacije o izdelkih, ki lahko pritegnejo kupce in jim pomagajo pri odločanju o nakupu. Ustvarjanje digitalnega kataloga je odličen način za rast podjetij.

Za vsako razprodajo na črni petek so trije ključni koraki:

  1. Odločite se za znesek popusta
  2. Promovirajte popust vaše trgovine pred in med razprodajo z inovativnimi tržnimi kanali.
  3. Sodelujte z obiskovalci vaše trgovine in povečajte število konverzij z odlično podporo strankam.

 

PushOwl za BFCM

Spletna potisna obvestila so odličen način za takojšnje trženje vaše prodaje in hitro povečanje vidnosti vaše kratkotrajne prodajne akcije. Z oblikovanjem dobro napisanih spletnih potisnih obvestil o vaši prodaji lahko povečate promet v svoji trgovini in spodbudite ljudi, ki so naročeni na vašo trgovino, da se vrnejo in kupujejo pri vas.

PushOwl Spletno Oglaševanje

 

Upamo, da že hitite z razprodajno oglaševalsko akcijo na črni petek in cyber monday v svoji trgovini in na spletu!

 


Potrebujete spletno oglaševanje? Stopite v kontakt z nami:

icon mail  ads@googlemarketing.si

icon mail  info@ultimoimperio.com

Telefonski kontakt  041 512 565Kontaktirajte nas preko Skype aplikacije:

logo skype


 

info

Pogled ogledov prispevkov
1540493