Blog

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Chrome bo za svoj 15. rojstni dan dobil svež videz in nove funkcije

Chrome bo ta mesec dopolnil 15 let. In čeprav se je v zadnjih 15 letih veliko spremenilo, je prvotni cilj še vedno enak – zgraditi brskalnik, ki je hiter, zanesljiv, varen in enostaven za uporabo.

Ta cilj spodbuja vsako izboljšavo, ki jo naredijo v Chromu. Izdajajo uporabne funkcije in posodobitve za milijarde uporabnikov hitreje kot kateri koli drug brskalnik in sodelujejo z razvijalci, da izboljšajo učinkovitost njihovega spletnega mesta. In letos je Chrome dosegel najvišjo hitrost nalaganja v primerjalnih testih. Za večjo varnost so pomagali spodbuditi splet k privzetemu protokolu HTTPS in ljudem olajšali upravljanje in zaščito svojih gesel. Vključili so strojno učenje za bolj dostopno in prilagojeno izkušnjo brskanja.

 

GM3 Hero.width 1300 - Digitalni Marketing SLovenija

 

Da bi proslavili ta rojstni dan, so dali Chromu nov videz na namizju in uvedli nekaj nadgradenj, ki še naprej omogočajo preprosto, hitro in varno brskanje v Chromu.

 

Prilagodite svoj brskalnik z Material You

V naslednjih tednih bo Chrome na namizju dobil novo podobo. Na podlagi oblikovalskega jezika Material You so osvežili Chromove ikone s poudarkom na čitljivosti in ustvarili nove barvne palete, ki bolje dopolnjujejo vaše zavihke in orodno vrstico. Te nove teme in različne barve vam lahko pomagajo razlikovati med profili, kot sta službeni in osebni račun že na prvi pogled. Prav tako so se bolje integrirali z operacijskimi sistemi, tako da se lahko vaše nastavitve v Chromu zlahka prilagodijo nastavitvam na ravni OS, kot sta temni in svetli način.

Opazili boste nekaj drugih izboljšav, ki olajšajo uporabo Chroma – na primer bolj obsežen meni za hitrejši dostop do razširitev za Chrome, Google Translate, Google Password Manager in več. (Za dostop do menija kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu brskalnika.)

 

 Customize Chrome Inline

 

Odkrijte razširitve v novi spletni trgovini Chrome

Iste slogovne poteze Material You so uporabili za preoblikovanje spletne trgovine Chrome in olajšali odkrivanje uporabnih razširitev. Poleg pridobitve svežega, sodobnega vmesnika bo trgovina vsebovala nove kategorije razširitev – kot so razširitve, ki jih poganja AI in "V središču pozornosti" urednikov– ter bolj prilagojena priporočila. Preizkusite predogled še danes.

 

ChromeWebstore Inline2

 

Kar zadeva varnost, so zdaj razširili varnostno preverjanje na razširitve, tako da lahko Chrome pomaga prepoznati razširitve v trgovini, ki nedavno niso bile objavljene, kršijo pravilnike ali so potencialno zlonamerne. Zahvaljujoč orodjem tretjih oseb, kot sta CRXcavator in Spin.AI Risk Assessment, podjetjem pomagamo tudi oceniti tveganje razširitev, preden jih uvedejo. Te ocene so na voljo v upravljanju oblaka brskalnika Chrome, da varnostnim ekipam pomagajo pri sprejemanju utemelje odločitve.

 

Preprosto brskajte po spletu z novimi funkcijami iskanja

Še naprej poenostavljajo iskanje v Chromu. Pred kratkim so uvedli nove zmogljivosti, ki vam omogočajo hitrejši dostop do informacij in orodij za iskanje med brskanjem. Ko ste na spletni strani, v meniju s tremi pikami izberite možnost »Išči to stran z Googlom«. To bo odprlo stransko ploščo Iskanja Google, kjer lahko najdete sorodna iskanja, izveste več o viru strani ali začnete novo iskanje. Stransko ploščo Iskanja Google lahko celo pripnete na orodno vrstico.

 

Chrome 15th Features In line Search Companion Side Panel ZtKQwJb

 

Prejšnji mesec so generativne zmogljivosti umetne inteligence v Iskanju razširili tudi na vašo izkušnjo brskanja po spletu v Chromu na namizju. Uporabniki v ZDA se lahko odločijo za » SGE med brskanjem « v Search Labs, da ga preizkusijo. Ta poskus lahko pomaga bolje krmariti po informacijah v spletu in hitro najti tisto, kar iščete na spletni strani. Na primer, na ustreznih spletnih mestih se lahko dotaknete, da si ogledate seznam ključnih točk, ustvarjenih z umetno inteligenco, s povezavami, ki vas pripeljejo naravnost do teh informacij na strani. Medtem vam funkcija »Razišči na strani« prikaže vprašanja, na katera odgovori članek, s povezavami, ki skočijo na mesto odgovora na strani.

 

 

Chrome AI Side Panel GM3 ALT 11MB

 

Ostanite varni z nadgradnjami za Varno brskanje

Googlovo varno brskanje v Chromu vas samodejno ščiti z označevanjem nevarnih mest in datotek. Prej je deloval tako, da je vsak obisk spletnega mesta preveril glede na lokalno shranjen seznam znanih slabih spletnih mest, ki se posodobi vsakih 30 do 60 minut. Toda lažne domene so postale bolj izpopolnjene – in danes jih 60 % obstaja manj kot 10 minut, zaradi česar jih je težko blokirati.

Da bi ta nevarna spletna mesta blokirali takoj, ko se zaženejo, nadgrajujejo standardni zaščitni način varnega brskanja, tako da bo zdaj preveril spletna mesta glede na Googlova znana slaba spletna mesta v realnem času, ne da bi Googlu delil vašo zgodovino brskanja. S skrajšanjem časa med identifikacijo in preprečevanjem groženj pričakujejo 25-odstotno izboljšano zaščito pred zlonamerno programsko opremo in lažnim predstavljanjem. Ta posodobitev bo v Chrome uvedena v naslednjih tednih.

Če želite še večjo zaščito, lahko vedno vklopite način izboljšane zaščite varnega brskanja , ki še naprej blokira nove napade z umetno inteligenco, zagotavlja globoko skeniranje datotek in nudi dodatno zaščito pred zlonamernimi razširitvami za Chrome.

 

MalwareWarning Inline.width 1000.format webp

 

Google Chrome se zahvaljuje vsem uporabnikom zadnjih 15 let!

 


Stopite v kontakt z nami:

icon mail  ads@googlemarketing.si

icon mail  info@ultimoimperio.com

Telefonski kontakt  041 512 565Kontaktirajte nas preko Skype aplikacije 24/7:

logo skype


 

info

Pogled ogledov prispevkov
1540493